• Hem
 • RSS
 •  

  Det senaste vad gäller MFF.

  Tårtor är något man tar till när man skall fira något. T ex födelsedagar. En spelare i MFF fyller år och ett gäng unga män firar det runt en tårta som är kvinnoförnedrande enligt en samstämmig omvärld. Dessa unga män gör det omogna  unga män gjort i alla tider. Det är två saker som avviker.

  1. De har tillgång till Internet och vill att hela världen skall se hur roligt de har.

  2. Det tänker inte på att det de gör kopplas till deras arbetsgivare som i detta fall är MFF. Hade de jobbat på Pågen eller Coop eller annat större företag i stan, hade ingen brytt sig.

  Ungdomlig dumhet och okunskap om hur man uppför sig har nu drabbat min klubb vilket jag tycker är jävligt tråkigt.

  Någon bestraffning är förstås inte aktuell eftersom det inte rör sig om något brott.

  Så, utöver det vill jag fokusera på matchen på söndag i Danmark vilken jag hoppas kunna se med goda MFF-kamrater. Kanske firar vi en vinst med tårta och vi kommer inte att lägga ut det på nätet eftersom ingen har att göra med hur vår tårta ser ut!

   

  8 svar till “Det senaste vad gäller MFF.”

  1. Harald skriver:

   Väl skrivet Sven!

  2. Anders skriver:

   Tror du för en sekund att det skulle va okej att duka upp de tårtorna på en arbetsplats som Coop eller Pågen?
   Inte en chans kan jag säga.

  3. svenliljegrensr skriver:

   Anders./Jag menade att om det hänt hade det inte fått katastrofrubriker i pressen. För övrigt är det inte okej någonstans!

  4. Carlo skriver:

   Egentlligen är det väl färgen på tårtan som borde vara upprörande för en MFF-are.

  5. Anders skriver:

   Okej, men du skriver:
   ” Hade de jobbat på Pågen eller Coop eller annat större företag i stan, hade ingen brytt sig.”

   Jag är övertygad om att det blivit reprimander för individerna på ett vanligt företag. Nu kommer de istället undan med ett ”gör inte om det”.
   Men visst, det hade ju förmodligen inte blivit tal om någon kölhalning i media.

  6. svenliljegrensr skriver:

   Okej jag gör avbön, men tror fortfarande inte det blivit förstasida i Kvällsposten.

   Saken som var menat som ett om än dåligt, men dock skämt får orimliga proportioner. Jag tror inte avsikten var att förnedra det kvinnliga släktet.
   Det var det jag ville få fram.
   Men som sagt jag ger mig för din argumentation.

  7. Mats Olsson skriver:

   Jag tror du är rätt på det. Jag har varit med om oändligt mycket värre saker, både i arbetslivet och i föreningslivet. Men på den tiden fanns varken Facebook, Twitter, eller Instagram. I dag kan du släppa en fis i Malmö och innan du hunnit dra andan, har den seglat runt jordklotet. Det är en ny tid, och den måste vi förhålla oss till. Vi är fortfarande lite yrvakna och främmande inför den nya verkligheten och vet inte riktigt vad den innebär. Jag fruktar att vi kan få se mycket sån här skit framöver. Hoppas MFF kan ta tag i det här och styra upp saker och ting.

  8. Thomas Oxenby (DonThomasO) skriver:

   Lite sen på det men…
   Om det jobbat på Pågen eller Coop eller annat större företag tror jag verkligen inte att någon brytt sig och det skulle inte heller blivit någon reprimand för individerna – såtillvida att de nu inte serverade tårtorna i fikarummet på jobbet. Då skulle det kanske blivit det. Men om en Pågen-anställd eller Coop-anställd skulle ha fått/serverat en sådan tårta hemma, efter arbetstid, och sedan lagt upp ett foto på Instagram… nothing!

  Kommentera