• Hem
 • RSS
 •  

  Så löser vi ett problem i vårt land..

  Under lång tid har ett relativt nytt samhällsproblem diskuterats och debatterats. Man har blivit överens på en punkt nämligen om problemet. Vi i hela västvärlden har bliv allt tyngre, Vissa har t o m blivit feta. Så feta att operationer blivit nödvändiga.
  Alltså har vi ett definierat problem och det har också slagits fast att övervikt bland barn och unga också ökar i en stadig takt. Detta skylls på i huvudsak två saker. Barn rör sig för lite. Idrottstimmarna i skolan bli r färre har jag läst. Dålig kosthållning med flera olika ingredienser som jag inte skall gå in på.

  /p>

  Jag har en idé om hur timmarna då barnen i skolan skulle röra på sig mycket mer.
  Jag vill först slå fast att jag inte är lärare/pedagog eller någon tekniskt kunnig person, men jag föreställer mig en klass på 25 elever som skall drillas i något so ämne. Vi lektionens början klär elever och lärare sig efter väderleksomständigheterna. Alla mobiler och kameror lämnas i klassrummet. Varje elev får en hörlur och mikrofon som är kopplad till läraren som tar en dubbellektion idet fria. Ständig promenerande.

  Lektionsinnehållet behöver inte bli lidande och både lärare och elever får nyttig motion tre-fyra timmar i veckan

  Det tekniska går att lösa. Finns viljan?.

  Jag tror mig förstå att alla ämnen lämpar sig inte.

  Kommentera