• Hem
 • RSS
 •  

  En dag med drag av masochism

  Nu är jag inne på min andra dag av min tvådagarsfasta som jag försöker hålla varje vecka. I tidigare inlägg har jag nämnt detta. Det är inte för att gå ner i vikt, även om det skulle behövas, utan snarare ett sätt att få bättre värden av olika slag. Kolesterol, blodfetter, blodtryck och andra viktiga saker.(Bekräftat av amerikanska forskare) Så här på andra dagen klockan 1202 som hittills inneburit en kopp kaffe och två glas kolsyrat vatten så är det faktiskt så att den värsta hungern lagt sig. I går innan sänggående var inget kul. Magen förde ett sådant oväsen att jag var rädd att väcka min fru och jag stoppade musik i öronen för att distrahera mig själv.

  Den här fastan är ingen äkta fasta eftersom jag får ta in maximalt 600 kalorier om dagen. I mitt fall har dagens fasta så här långt inneburit ett drag av masochism eftersom jag gjort och stekt köttbullar på ett kilo vacker skinkfärs. Det var en svår halvtimme. Jag älskar mina köttbullar och brukar smälla i mig en 4-5 stycken när jag steker. Idag provstekte jag inte ens med risk för att stoppa i mig en tjugotvågrammare av dessa delikatesser!
  Till yttermera visso har jag förberett en av framförallt Ingrids favoriter. Styckade en färsk kyckling av bra sort i tio delar.
  Skivade en stor lök väldigt tunt och smälte den gyllengul i Ghee. Smör och lite olja duger också. Svag värme. Den får inte bli brynt.
  Jag har också blandat youghurt och curry till lämplig styrka. Jag använder Madras i pastaform. Salta och peppra i blandningen. Lägg i kycklingdelarna och ställ kallt i tre till fyra timmar.
  Lägg kyckling och marinad i kastrullen med den gyllengula löken och låt koka i 35 minuter. Om du är försiktigare/oroligare än jag så låt den gå så länge du finner lämpligt. Detta ätes med det ris du gillar bäst. Till den här använder jag Basmatiris. Detta ris blir allra bäst om man sköljer det ordentligt i rinnande kallt vatten. Ofta låter jag spiskummin koka med i riset. Frön alltså. Inte malen.

  Nu skall jag äta ett kokt ägg med en klick Elderns kaviar med smak av svartpeppar och whisky. Lite finhackad lök och dill därtill och en kopp the.Utan socker!Fest!

  Kommentera