• Hem
 • RSS
 •  

  Ikväll är det match igen.

  Idag möter MFF sitt verkliga bogey-team. Mjällby AIF har historiskt varit väldigt svåra att tas med för MFF. På bortaplan, som idag, är statistiken förfärande. Egentligen tror jag inte att statistik har någon bäring på vad som kommer att hända ikväll. Men när jag studerar bortastatistiken som jag nämnde så undrar jag lite ändå. Men trender är till för att brytas och jag tror att kvällen kommer att visa att MFF kan vinna på Listerlandet.

  Varför tror jag så? Jag har sett alla MFF:s matcher i år förutom en träningsmatch borta i Florida. Ärligt talat har laget imponerat måttligt. Förhållandevis få insläppta mål med uppställningen Miiko, Pontus, Helander och Ricardinho och med Friberg och Halsti på innermittarna. Idag startar vi med den elva som med tillgänglig trupp är det bästa vi kan ställa på benen. Vad gäller försvarsspelet tror jag att vi släpper till högst två mål. Framåt? Ett konst/konstigt mål av Rantie har blivit en vana. Han gör nog ett och så får vemn som helst göra det andra för att vi skall vinna med två mot ett.

  Vad jag hört saknar MAIF Asper och Sudic sägs inte få spela mot sin egen klubb. Det kan betyda skillnaden från 1-1 till 1-2.

  Vad gäller försvarsspelet så ser jag på träningarna hur detta gnuggas intensivt och oupphörligt.. Därför maximalt ett baklänges. Djurgårdenmatchen bortser jag från p g a hur Rikard delvis tvingades matcha laget. Men jag måste erkänna att flytta den bäst fungerande högersidan i Allsvenskan till den vänstra kanten förbryllade.

  Slut på ”gagget”. Idag vänder vi på trenden och tar ett bastant tag och ”stryber” blekingarna!

   

  Det är synd att min gamle kropp börjar säga ifrån när set gäller bortaresorna. Jag har haft mycket kul på resor på med Support och i egen regi, men det börjar ta emot. Fysiken finns inte längre. När 50 meters promenad är max stannar jag hemma men missar ingen match. Jag hade gärna tagit en smörgås på grovt med stekt sill ikväll!

  Ett svar till “Ikväll är det match igen.”

  1. Carlo skriver:

   Tror faktiskt att vi vinner ikväll med 2-0.
   Även jag sitter skamligt nog hemma trots min relativa närhet till idylliska Mjällby.
   Men även jag har mina fysiska problem vilka jag ändå har hopp om att kunna rätta till efter höftoperation.
   Tänker dock anmäla mig till FV-resan borta mot Östers IF. Ett bekvämt sätt att ta sig till bortamatcher och i härliga vänners lag.
   Hoppas då naturligtvis också på seger och att få möta gamle vännen och Östersupportern Ingmar Nordström. (En kämpe som spelar för fullt trots snart fyllda 82.)

  Kommentera