• Hem
 • RSS
 •  

  En betydande skillnad.

  Läste om och såg på tv att den årligen återkommande racingtävlingen Gumball just passerat Sverige. Det kör i hastigheter över 200 km/tim varvid svensk polis ber övriga trafikanter hålla undan för trafikanterna som kör i så höga hastigheter, detta för att undvika olyckor. Nu var det en framgångsrik metod. Det var endast en olycka då en av bilarna körde av vägen.

  Min undran är hur man kommit fram till detta beslut, i st f att stoppa bilarna och ta körkorten på plats. Som man gjorde när ekipagen kom till Finland. Tjugo körkort direkt och sedan blir det dagsböter. En framstående finsk hockey stjärna råkade ut för detta för några år sedan och eftersom hans inkomst är hög fick han böta 300000 kronor och blev av med körkort.

  En av mina kamrater satte farthållaren på hundratio igår där det normalt är just en sådan gräns men blev stoppad av polis eftersom det var tillfälligt nersatt hastighet  till 90. I böter fick han 2400 kronor.!

  Kan detta vara ett rimligt förfaringssätt från svensk sida att låta Gumball fortsätta. De är uppenbarligen ett stort hot mot säkerheten på svenska vägarna

   

  Kommentera