• Hem
 • RSS
 •  

  En kväll i maj, i Malmö.

  Det sticker lite i näsan. Doften av tobak. För längesedan rökte jag, mycket, fyrtio cigarretter om dagen. Under en period på 70-talet rökte jag pipa. Det fanns en tobak som som smakade och luktade ungefär som kola. Clan. Den har en omisskännlig doft..

  Den doften fick jag i näsan ikväll när jag lämnade Swedbank Stadion efter att ha sett träningsmatchen mellan MFF och Schalke 04.

  Någon rökte den tobaken som jag använde på 70-talet. Jag trodde inte den fanns kvar. Doftminnen är fantastiska.

  Jag velade lite, skulle jag se matchen eller inte. Det blev så. Jag köpte min plats på Roys. Vi var väl tre där. Jag intog min plats rad 2, 834. Det var en sån där kväll då jag inte behövde ha stora förväntningar. Vi möter ett topplag i tyska förstadivisionen.  Jag skall inte referera matchen, men låt mig bara säga att jag imponerades av MFF från start.Vi har en trupp som efterhand kan uträtta, om inte stordåd, så i alla fall det man har rätt att förvänta sig.Vi bör kunna sluta topp fyra i årets Allsvenska.

  Jag måste kommentera Tokelo Rantie. En undantagsspelare. För egen del tror jag att han kommer bättre till sin rätt i ett större sammanhang. Jag förordar bestämt, utan att känna till hans kontrakt, att han säljs för en rejäl summa, till en klubb som kan utveckla honom till hans  fulla potential.

  Slutligen. Det jag såg ikväll gör mig allt mer förbryllad över det faktum att vi tappade mot Djurgårdens IF. Helt besynnerligt.

  Efter matchen cyklar jag hem med sommardofter i näsan och ett  lätt svalt sommarregn i ansiktet. Ibland känns det helt okej att förlora en match. Det är sommar i Malmö och snart är det det match mot Helsingborgs IF. Jag vägrar att kalla det derby, men nog blir det spännande när vi inte har favorittryck på oss. En enkel fråga, när vann en allsvensk klubb sju matcher i rad senast. Ni som har statistiken kan kanske svaret. Låt oss sätta stopp för dras segerrad.

  Ett svar till “En kväll i maj, i Malmö.”

  1. Sebastian skriver:

   Håller med dig Sven. Vi står upp jättebra mot ett mycket starkt motstånd, mot Djurgården gör vi den exakta motsatsen. Även om det var träningsmatch igår så är det svårt och riktigt begripa hur vi kan pendla så extremt mycket i prestationer?

   Rantie var i särklass igår, det är bara en fråga om när han tar steget till en större liga och det kan mycket väl bli just Bundesliga. Jag har personligen inte sett speciellt många fler i MFF under den tid jag följt laget, som legat på samma nivå/haft samma potential.

   Problemet är bara att han missar för mycket.

   Annars var det kul och se ungdomarna, framförallt Erdal Rekip. Fin blick för spelet och ville mycket.

   Slutligen så tycker jag att Norling borde pröva Forsberg eller Kroon mer på vänstern, Thern känns sådär där ute mer och mer. För lätt och läsa.

   Vi vinner mot HIF!

  Kommentera