• Hem
 • RSS
 •  

  Malmlö Fotbollförening mot Helsingborgs IF i Allsvenskan.

  När jag tänker på matchen imorgon mellan de två skånerivalerna så får jag lite ont i magen. Det onda kommer sig av de dåliga vibrationer jag får när jag konstatera att det alltsomoftast inträffar oönskade händelser relaterade till  matchen.. Både inne på stadion och i staden i övrigt. I staden är då allt utom stadion. Jag tycker det är obehaglig att den oron och känslan dagen innan match skall avleda mina tankar innan match. . För egen del kan jag bara hoppas att allt kommer att gå lugnt tillväga och att det blir en bra, sportslig uppgörelse med mycket nerv och spänning.

  HIF har visat sig vara ett stabilt lag som gör mål, mer än ett i varje match. Laget har fått en ny tränare som  utstrålar ett lugn och trygghet och verkar ha glimten i ögat och dessutom har han en hyggligt bra meritlista. Laget utstrålar energi och harmoni,

  Okej MFF då? Innan säsongen hävdade jag att med en så pass ung trupp som vi förfogar över finns det en stor risk att det blir lite upp och ner. Laget har emellanåt riktigt bra fotboll, så bra som jag har rätt att begära. När jag ser och hör truppen på träning verkar det utifrån sett utstråla lugn och harmoni, vilket är en bra utgångspunkt för ett lag som skall utföra ett arbete. När jag dessutom sett laget prestera högoktanigt spel i matcher så hoppas jag att alla är i spelbart skick när vi kommer fram till matchdags..

  Det verkar som att skadelistan består av ERic Johansson, Ivo Pekalski och kanske Kroon. Någon har lite förkylning, men då är det två aspirin som gäller. Ingen förkylning får stoppa en spelare i Malmö FF när motståndaren heter Helsingborgs IF.

  Nu skall jag skriva en startelva. Det är inte ofta det händer men här kommer den. De är dessa som skall stå upp mot helsingborgslaget.

  Robin Olsen

  Miiko Albornoz, Pontus Jansson, Filip Helander, Ricardinho 

  Jiloan Hamad, Erik Friberg, Markus Halsti, Simon(Jonas) Thern

  Magnus Ericsson,

  Tokelo Rantie,

  Där var det inga nyheter, men det är det som jag tycker är finessen. Den här uppställningen har visat att de kan, nu är det dags att ta fram både kunskap och mana fram rätt inställning till en av årets viktigaste matcher. Med 21000 supportrar i ryggen och rätt coaching från Rikard Norling skall det kunna gå vägen. Jag hoppas på det..

  Till sist, måtte förståndet ta överhanden hos de grupper vars vilja är att stötta på ett kostsamt sätt. Vi sjunger stöttar och viftar med flaggor, men sådant som kostar stoppade matcher och extrakostnader för klubben avstår vi från. Snälla!

  Spelare med röd text utgår.:-)

  2 svar till “Malmlö Fotbollförening mot Helsingborgs IF i Allsvenskan.”

  1. Anders Bengtsson skriver:

   Jonas Thern?? Det skall bli spännande…..

   😉

   Ha det gott

  2. svenliljegrensr skriver:

   Så blir det när en gammal nostalgisk gubbe skriver!:-)

  Kommentera