• Hem
 • RSS
 •  

  Det blev oavgjort i matchen.

  Onsdagseftermiddagen spenderade jag med två goda MFF-vänner, Per och Håkan. Innan match måste man äta och jag kokte nypotatis med rikligt med dill och salt. Kokte kalvrostbiff till en gryta med färsk vit sparris i en velouté. Det fick räcka med det och pågarna verkade nöjda.

  Mycket snack, mest om fotboll och kvällens match. Ingen direkt tippningstävling, men ingen trodde på målkalas och ingen trodde på en säker seger. Så, för vår del kom inte det oavgjorda resultatet som en överraskning. Det var en jämn match där lagen hade var sin halvlek. MFF hade oturen att drabbas av en allvarlig skada på Filip Helander. Han ersattes av Eric Johansson som gjorde rätt för lönen. Måste fundera över sättet Rantie utnyttjas eller snarare inte utnyttjas. Nu är jag ingen framstående fotbollstaktiker, men nog blir det svårt för den relativt kortvuxne Tokelo att kämpa om höjdbollarna. Om han skall få en riktig chans med den sortens bollar måste försvararen gå bort sig på riktigt.

  Jag skall inte sätta betyg på spelarna men måste, i likhet med Janne Möller, som jag pratade med efter matchen, berömma Robin Olsen.

  Men matchen kan jag sätta betyg på. Vi mötte serieledarna som spelat väldigt väl hittills i år, i o f s mot ”sämre” motstånd och delade poängen. Fördelen av hemmaplan med ett nästan fullsatt Stadion hjälpte säkert till. Betyget blir en fullt godkänd insats, men man vill alltid ha mer och bättre.

  Det skall bli väldigt intressant att se hur Rikard formerar laget imorgon. Kan Eric Johamsson och Simon bilda ett innermittfält. Kroon och Hamad på kanterna. Pontus spelar innerback bredvid Danne kanske.

  Som situationen ser ut nu med skavanker och avstängningar kommer vi nog att en eller annan överraskning i morgondagens startelva.

  Och nu iväg till affären för lite helginköp och sedan till Limhamns IP för att se träningen inför morgondagens match.

  3 svar till “Det blev oavgjort i matchen.”

  1. krlkm skriver:

   Folket på himmelriket verkade inte köpa Ricardinho på innermitten, men jag kan tänka mig att vi startar ungefär så här:

   Dahlin eller Olsen (vilken spelar ingen roll)
   Albornoz – Jansson – Johansson – Konate
   Kroon – Hamad – Ricardinho – Thern
   Rantie – Rexhepi

   Jag skriver det här för att hålla det lite hemligare. 😉

  2. svenliljegrensr skriver:

   Varför inte! Johansson kan ta innermitten så tar Danne innerbacksplatsen!

  3. Harald skriver:

   Kalvrostbiff låter gott.

   Under ett besök i Frankrike nyligen åt jag Daube de Taraux – ett långkok på oxkött i vin, lite samma grundteknik som kalops men annan vätska att koka i. I grytan var nog timjan och vitlök och det hela var en fröjd för en vän av långkok.

   Jag tror nog att Ricardinho skulle kunna platsa på mitten, där skulle hans energi komma mer till sin rätt än på kanten. Erlandsson tog det steget mot slutet av sin karriär och det var väl bara det dåvarande fiaskot till förbundskapten Laban Arnesson som inte såg att han var en lysande innermittfältare. Så lyckades Laban ändå med konststycket att aldrig gå till VM eller EM trots att svensk klubbfotboll var på topp då med två lag konkurrenskraftiga i Europa.

  Kommentera