• Hem
 • RSS
 •  

  Motsatser.

  I lördags var jag barnvakt till fyra tjejer mellan 5 0ch 10 år. Min systers barnbarn. Det var bröllop och som den vänliga och hjälpsamma person jag är erbjöd jag mig att se efter töserna. Nåja, allt gick bra, de var i säng i god ordning vid niotiden. Tänkte mig en kväll med TV-tittande. I högen av fjärrkontroller där det krävdes olika tryckningar lyckades jag bara få fram ”Ingen Signal”. Efter en stund gav jag upp. Tittade genom olika bokhyllor och de är omfattande, hittade jag en bok som hette ungefär, ”denna boken är inte en bok”. Den väckte min nyfiken het  p g a titeln och att den var tunn. Hundra sidor. Författaren heter Linda Skugge. Naturligtvis har jag hört namnet och kanske t o m läst någon krönika av henne men det var ungefär det. Tog mig an”boken”, och det tog mig ungefär 35 minuter att läsa den, och jag undrar fortfarande vad förlaget tänkte när de bestämde sig för publicering. Obegripligt. Efter avslutad läsning försökte jag tänka till och försöka ana varför Skugge vill publicera. Men jag misslyckades.

  Min syster och svåger i vilkas hus jag befann mig har som sagt många böcker. Mina ögon föll på Görans Perssons självbiografiska publikation. Jag gav mig i kast med den och när Kristin och Ingemar kom hem 02.35, och solen började lysa upp omgivningarna, hade jag läst mer än hälften av de nästan 500 sidorna. Jag läste med stort intresse. Den berättar en del om det politiska spelet i Sverige. Inte tror jag det avviker så mycket beroende på vem som har makten, men jag kan notera att boken är väldigt perssonsk. Det är påfallande hur få misstag han gjorde under sin långa politiska gärning. Egentligen inga.

  Nu fortsätter jag med andra halvan. Kanske dyker misstagen upp! Återkommer i ärendet.

  2 svar till “Motsatser.”

  1. Harald skriver:

   Jösses, i säng vid nio … styvt.

   Jag var barnvakt här för leden för en femåring och en på tre och ett halvt. Normal läggtid för den yngsta är vid sju men vi två barnvakter lyckades få ner den yngsta i bingen vid halv tio och storebror somnade i sin soffa en halvtimme senare mitt under legobyggandet.

   Innan dess hade de prövat på husets alla glassorter och dessutom käkat försvarliga mängder popcorn.

  2. svenliljegrensr skriver:

   När den gamle sa ifrån så var det ingen som protesterade!

  Kommentera