• Hem
 • RSS
 •  

  Så har det gått några veckor.

  Veckorna rinner iväg. Den 4:de november blev jag opererad för spinal stenos längst ner i ländryggen.Det femte ingreppet för samma åkomma. Ända uppe från halskotpelaren och ner. Det har hittills fungerat i huvudsak bra. En nervskada i högerarmen, med muskelförtvining följd som går inte  att reparera. Det kan jag leva med. Stel i nacken efter att ha fått inopererat 2 titanstolpar fastsatta med 10 skruvar. Det förorsakar en del smärre problem.

  Nu skulle sista åtgärden vidtagas. En enklare operation än de tidigare och läkaren var hoppfull innan och nöjd efter operationen. När jag lämnade sjukhuset efter 2 dagar, var jag mycket optimistisk. Såg mig själv på dagliga promenader för att få upp konditionen som är noll självklart beroende på min begränsade rörelseförmåga. Femtio meter utan kryckor blir ett helsicke. Nästintill omöjligt.

  Nu sex veckor senare är tillståndet inte ett dugg bättre. Snarare värre. Har hoppats in i det sista att det skulle ge med sig men så blir det klart inte. Idag hade jag tid för återbesök hos kirurgen som gjorde operationen. Igår ringde SUS återbud. Kallar nån gång i januari-februari. Hade gärna haft det där samtalet idag för att få hans syn på tillståndet.

  Nu googlar jag på rullatorer. Letar en ljusblå. En smidig och lätt sak. Det blir nog alternativet, för jag tror inte läkaren vill, och jag är ytterst tveksam till ytterligare operationer.

  7 svar till “Så har det gått några veckor.”

  1. Stadiongatan skriver:

   Tråkigt att höra att operationen iallafall såhär långt inte verkar ha skapat en förbättring för dig. Kämpa på.

  2. Karl skriver:

   Trist att höra Sven. Kämpa på!

  3. Peter Kastensson skriver:

   Det är lätt att säga ”kämpa på, Sven!” Men va f-n ska man säga?

  4. svenliljegrensr skriver:

   Nä, sant Peter. Egentligen behöver jag inte kvida. De finns de som har det värre även om de är en klen tröst när det är som värst.

  5. Carlo skriver:

   Mycket tråkigt att höra.
   Hustrun frågade mig just i dag vid lunchen hur ditt tillstånd var.
   Kunde inte ge klart besked, men tyckte mig ha förstått att det inte var helt som du hoppades.
   Inte för att jag vet något om läkningstider men än finns det väl hopp om att det skall rätta till sig någorlunda?
   Slutar med att instämma med övriga här.
   Kämpa på och lägger till : Himmelsblå.

  6. Thomas Ivarsson skriver:

   Tradigt Sven. Jag hoppas på att det sker en förbättring på längre sikt.

  7. svenliljegrensr skriver:

   Hoppas också.

  Kommentera