• Hem
 • RSS
 •  

  Annandag Jul 2013

  För egen del har julen inte varit nån stor sak sedan jag blev vuxen. Barndomens jular minns jag inte så mycket från. Mer än att det var jullov och att det ibland snöade som bara den, och blåste. Snö och blåst på Österlen är inte nån kul kombination.

  Kyrkokören var förstås ett åtagande under helgen. Utöver det sjöng jag från läktaren med kantorn ”varje” söndag i många år. Ett streck i en liten anteckningsbok och sen fick jag halvårsvis en slant för besväret. Jag klarade över gången från ljus pojkröst till andrebas utan större problem.. Möjligen bytte kantorn Karl Bjärbo tonart för att det skulle fungera. Växelsång med prästen var ganska kul. Herren vare med eder, Med dig vare och herran. Det växlade över säsongerna, den där växelsången . Mest var det vid påsk. Då var det drag på sång och växelsång. Jag fick dock aldrig sjunga solo. Vid den tiden kom Ing-Britt Stiber hem på Juldagen och sjöng O helga natt. Sen försvann hon och jag sjöng ”Härlig är jorden” med kantorn och de få i salongen! Annat också- Härlig är Jorden och Blott en dag är kanonlåtar. Om man arragerar om dem så …

  Den här julen så långt har varit lugn. Vår himmel förmörkas av det faktum att en mycket kär vän sedan snart fyrtio år har blivit svårt sjuk och kämpar med det. En svägerska som vi har nära och bekymrar oss för har just genomgått en stor hjärtoperation. Min bror som är den jag känt längst här i världen inte heller mår så bra.

  Glädjeämnena är flera Vår son med familj firar Jul och Nyår på ett vidunderligt sätt. Min dotter och hennes barn med följe har det som de vill ha det, och Ingrid och jag har det bra, precis som vi förtjänar.

  ”Old age is a bugger” (David Nivén) Inte den David Nivén.

   

  Kommentera