• Hem
 • RSS
 •  

  Inte lätt att begripa sig på!

  Idag har jag läst både artiklar och otaliga insändare i  en aktuell fråga. Frågan om det möjligen är så att Sverige kommer att, inom överskådlig tid, bli en muslimsk stat p g a invandring och höga födelsetal bland den invandrade muslimska befolkningen. Det höjs röster för och emot , båda sidor talar lika högröstat för sin syn på saken.

  För egen del kan jag inte få ut så mycket ur debatten, så att jag känner mig säker på att Sverige de facto kommer att förvandlas till ett land med muslimsk lag. Det är inte heller så att jag kan avfärda ett påstående om att den de utövande muslimerna i riket kommer att få mer inflytande än vad de har idag.

  Faktum är att det svåraste som finns är att spå rätt om framtiden.

  En sak är jag dock personligen övertygad om att när religioner skall styra blir det inte så bra. Det är bara att kasta ett öga på Mellanöstern av idag.

  3 svar till “Inte lätt att begripa sig på!”

  1. krlkm skriver:

   5% av dem som bor i Sverige idag är av muslimsk bakgrund, av dem är 5% praktiserande (deltar i fredagsbönen och ber 5 gånger om dagen) och hälften är religiösa. Av dem som är födda i Sverige av invandrade muslimer så är 15% religiösa.

   Med nuvarande befolkningsökning så kommer vi vara 14 miljoner invånare om 50 år. En del av befolkningsökningen kommer bero på invandring, men man inser lätt att det inte är i närheten av att påverka ställningen för olika grupper i någon större mening.

  2. Per Mix skriver:

   Sverige är ett väldigt sekulariserat samhälle och utvecklingen går mot allt mindre inflytande för religioner. Faktiskt samma utveckling i världen i stort, det är därför så många konflikter i dag är interna i stället för mellan stater. Makt håller på att omfördelas från religion till demokratiska institutioner och makt vill man helst aldrig lämna från sig.
   Det blir bara bättre och bättre i världen och i Sverige, för att inte tala om Portugal som håller på att ”resa sig på nio”.

  3. svenliljegrensr skriver:

   Så härligt att höra av er. Jag har haft en delvis animerad diskussion på FB ikväll i ämnet. Jag vet att krlkm inte deltar där, men det tangerar detta ämne.

  Kommentera