• Hem
 • RSS
 •  

  Så är det dags igen.

  Förr doft av nyklippt gräs och av läder. Numera är det mest plast. Men ändå, idag är det första matchen i årets upplaga av världens ”bästa serie”. Allsvenskan för herrar 2014.

  Min förening, Malmö Fotbollförening går på jakt igen. Den Allsvenska pokalen skall stanna i Malmö, det är den bestämda föresatsen och förhoppningen  hos alla medlemmar och supportrar till laget och klubben. Förutsättningarna måste väl sägas vara goda. Det vi sett av försäsongen minskar inte optimismen något nämnvärt inför våren. Trots skador här och där och en avstängning ser det ut som en trupp som skall klara att etablera en stabil position fram till den dag  transferfönstret öppnar. Vad där eter är vet ingen. Att inte jag vet spelar knappast någon roll. Det är värre att inte vår sportsliga ledning kan känna sig säker på någonting, även om de har så mycket mer koll på läget tack och lov för det. Såhär utifrån sett känns det som att flera spelare kan tänkas flytta på sig om rätt bud kommer. Pontus har varit aktuell och har ett kontrakt som går ut. Det lutar åt att han blir ett bosmanfall. Inte den förste och inte den siste av det slaget.

  Förra årets allsvenske poängkung, Magnus Eriksson har redan nästan flyttat så där är en risk. Med den energi och det fokus Molins har känns det väl ganska säkert att han också vill göra ytterligare ett försök på annat håll. Det finns fler som sitter med kontrakt som kan bli svåra att förhandla om. Nåja, den tiden och den sorgen. Jag vet att arbete pågår på alla fronter för att klubben skall ha största möjliga beredskap för att kunna tackla olika situationer som kan uppstå. Det är den verklighet de allsvenska klubbarna lever i, kommer det ett bud är det vårt att matcha det ekonomiskt.

  Hur matchen mot de allsvenska nykomlingarna slutar har jag berättat i ett tidigare inlägg, det blir 4-1. Stensäker vinst. Hallänningarna sprattlar nog emot, men det kommer inte att räcka till idag.

  Hur Allsvenskan slutar vet jag inte såklart,men jag har räknat ut att MFF tar 66 poäng och det brukar räcka.

  Hårdast emot, AIK, DIF, BKH och eventuellt IFK Göteborg.

  Då är det strax dax att ta på kepsen och halsduken. Men lite bestyr med annat först.

  Framåt Malmö!

  Kommentera