• Hem
 • RSS
 •  

  Fortsättning på tidigare inägg.

  Martin, P-A och alla ni andra.
  Det som står alldeles klart är att när flera känner olust bland mina vänner, kan vi nog vara helt säkra på att den känslan sprider sig.
  Ni skall veta att för mig är detta motsägelsefullt. Jag vill ha fullt på vårt stadion. Jag vill vinna och jag kan ta en förlust även om det svider. Det jag har svårt att acceptera är när våra egna supportrar åsamkar vår klubb inte bara ekonomisk skada uta utöver det sprider en känsla inte bara hos mig utan även hos tänkbara stadionbesökare, de som brukar benämnas marginalåskådare.
  Jag skall ta ett exempel. Jag har en kusin som tillsammans med sin hustru följer MFF nära, men nära menar jag att de följer matcher tabeller och ibland på tv, men som aldrig skulle gå ”po match” p g a detta vi pratar om . DE är i min ålder, en av dem i alla fall, och känner sig otrygga.

  Lyssna .! Jag har ingen lösning på problemet. Det är bara att beklaga att det finns . Jag tror mig veta att att MFF och myndigheter, förbund och andra försöker hitta lösningar.Det finns en rädsla och en tvehågsenhet när det gäller att ta itu men set vi ser som ett problem.
  Det jag pratar om är det som händer på stadion. Otillåtna aktioner av olika slag. Tillträde beviljas även personer som man redan innan vet kan komma att förorsaka olika problem.Där tycker jag man skall börja. Om jag skulle anlända starkt påverkad av alkohol eller andra droger tycker jag att man skall stoppas vid grindarna. Är det inte egentligen ett rimligt krav. Besvisligen har drogpåverkan en negativ inverkan på hur individer uppför sig. MFF har vad jag förstår rätt att stoppa mig vid entren om jag är märkbart påverkad. Vad är det som hindrar MFF från att nyttja den rättigheten?

  Än en gång. Jag går till stadion för att se mitt lag spela och inlemmas i en supporterskara som följer uppsatta regler. Glädjas åt vinster och möjligen acceptera en förlust men kan aldrig hata, bränna, använda våld eller deltaga i t ex rasistiska tillmälen eller liknande avarter.
  Det som brister i respekt för andra supportrar får mig att bli ledsen och uppgiven.

  Märk väl ! Jag har inte berört det som kallas ”fotbollsrelaterat våld” ute i samhället. Där har politikerna ett ansvar.
  Det har nämligen inte med fotboll att göra ett endaste dugg.. Det är en annan historia.

  9 svar till “Fortsättning på tidigare inägg.”

  1. Harald skriver:

   Kloka ord. Instämmer.

  2. Martin skriver:

   Bra text, Sven. Att alla skall kunna känna sig välkomna på stadion är verkligen viktigt för mig. Att göra eller säga saker som är kränkande eller farligt för andra MFFare är inte acceptabelt.

  3. krlkm skriver:

   Jag förstår inte intresset för bengaler, varken att bränna dem eller förfasas över dem.

   Just nu så väcker den förbannade Strandvallen mitt intresse. Det är dags att vinna där nu.

  4. Bengt Åke skriver:

   Imorgon torsdag skall jag se MFF live för första gången i år. Från min plats på Strandvallen förväntar jag se en blå himmel, ett blått hav skymtande bakom tallskogen, en blå omaskerad och bengalfri klack som ger järnet, två lag som gör detsamma, ett blått och ett i ”annan färg”.
   Må det bästa vinna. Det borde väl vara MFF. Över allt detta en doft av grillad korv och stekt sill.Det är väl nästan så Sven längtar dit.

  5. Bengt Åke skriver:

   Det är väl bortaställen som gäller så nåt lag i blått blir det kanske inte, men man får väl föreställa sig.

  6. Jonas skriver:

   Din känsla av att denna olust sprider sig är helt rätt. Jag vet många som drar sig från stadion numera. De blir också fler. Står själv och väger om jag ska göra samma val som dej Sven. Med stor sorg funderar jag på om det kanske är dags att göra något annat i livet med min fritid. Jag har försökt prata med representanter för MFF Support om situationen på våra läktare, men det är hopplöst. De varken vågar, kan eller verkar vilja göra något…

  7. Per Mix skriver:

   Jo vi är väl några som slutat gå. Å andra sidan så tillkommer andra. Det kanske jämnar ut sig, vad vet jag?
   Det måste ju fylla på med yngre och vi äldre ska ändå sluta gå någon gång.
   Jag har genom mitt fotbollsliv suttit i kommitteer i MFF, gått på hemmamatcher, åkt på bortamatcher, stöttat via riskkapitalbolag. Men nu är det faktiskt förbi med det för min del. Tidningar, radio kanske någon TV-match blir det väl. Plus Svens blogg. SF skiter jag fullständigt i numera.

  8. Harald skriver:

   Bra Sven,

   Det är bra att en ledande supporter med stort MFF-hjärta skriver så kloka ord.

   Visst, de som för mest liv under matcherna skapar stämning men vi som kommit över den åldern är många och det är vi som bidrar mest aktivt till ekonomin.

  Kommentera