• Hem
 • RSS
 •  

  Ordning och reda.

  Förstatliga all järnvägstrafik. Billigare att köpa ut privata utförare än att fortsätta som det är nu.

  Det måste finnas resurser att utbilda och ge arbete för att upprätthålla standard och säkerhet i järnvägstrafiken. Obegripligt att politikerna inte prioriterar infrastrukturen. Både på spår, vägar och vatten.

  Gäller även skolan. Ingen tvekan. Om man har någon känsla för rättvisa är det en självklarhet.

  Jag struntar i vad partierna babblar om. Alla måste väl förstå!

  8 svar till “Ordning och reda.”

  1. krlkm skriver:

   Det är ganska enkelt, ja. Det är orimligt att ha mer än ett järnvägsnät, alltså bör det vi har drivas i statlig regi. Finns det bara ett järnvägsnät så finns det ingen marknad för att bygga och underhålla järnvägen, alltså bör allt järnvägsarbete drivas i statlig regi. Väldigt enkelt för alla utom de som drabbats av nyliberalistiskt tänkande.

   Vad gäller tågen så kan jag tycka att det är rimligt att släppa in andra i mån av plats, men att vi har en heltäckande statlig tågtrafik, som bortser från lönsamhet och sätter fokus på bra kommunikationer till låga priser. Alltså subventionerad tågtrafik. Jag är övertygad om att förbättrade kommunikationer skulle ge mer tillbaka både ekonomiskt och kulturellt. Men jag vet inte vad lagen säger – nyliberalisterna avskyr ju offentliga verksamheter som konkurrerar med privata, i synnerhet subventionerade sådana, så det är kanske antingen subventionerat monopol eller usel tågtrafik som är valmöjligheterna.

   Blir det Sjöstedt nu då, Sven? 😉

  2. svenliljegrensr skriver:

   Har svårt med partibyte.Önskar lite mer tydlighet från S för att jag skall vara riktigt nöjd.

  3. Pontus skriver:

   Nu är det ju inte bara nyliberaler som tycker det är märkligt att lägga offentliga medel på att subventionera konkurrensutsatta marknader.
   Vad jag förstår är Sjökvists stora vallöfte ”inga vinster i välfärden”. Jag är uppvuxen i ett Sverige som på 80-talet hade en usel skola i så måtto att alla klagade ”ungefär som nu, men det fanns inga alternativ då” Sjukvärden var sämre än någonsin, ungefär som nu, och där arbetslösheten hade bitit sig fast, för att använda ett populärt politiker begrepp.
   30 år senare diskuteras precis samma saker trots att vårt samhälle på alla punkter utvecklats.
   Jag kan bara konstatera att partierna med vind i segel för tillfället (socialdemokraterna är inte ett av de) har mer eller mindre idiotiska förslag som de torgför med sällsam kraft.

   – MP tycker inte ekonomisk tillväxt är essentiellt för fortsatt välstånd samtidigt som de bara idkar populism i miljöfrågor, självklar är de framgångsrika i mätningar och EU-val
   – FI är kommunistisk feminism ska genomföra stora folkomflyttningar eftersom ingen ska bo mer än 15 minuter från arbetet, lägga ner försvaret samt fokusera mer på flickor i skolan, trots att det bevisligen är flickor som klarar sig bäst i det skolsystem vi nu har. Fullständig avsaknad av analys värdigt ett parti som anspelar på en riksdagsplats.
   – VP har jag redan berört, det är populism rakt upp och ner med totalt meningslösa utspel och höjd skatt för ett fåtal som ger minimala intäkter samt höjda bidrag för många som ger maximala utgifter. idioti.
   – SD ska vi inte tala om som är samma andas barn som ovanstående, de levererar simpla lösningar på komplexa problem samt ljuger om kostnade för att skaffa sig anhängare.

   Sverige har under 8 år haft en regering som lyckats med allt väsentligt som den företagit sig. Men media har tröttnat, som de tröttnade på Persson 06. Och när media tröttnar då ryker man.

   Ett exempel. Soraya Prost som varken granskats eller mig veterligt pressats i någon intervju blir EU parlamentariker och allt fokus läggs på att hon råkar vara av Romsk härkomst (det är ju otomordentligt viktigt, Gudrun hävdar att det är synnerligen viktigt för då kan hon föra alla Romers talan i parlamentet (alla Romer tycler ju naturligtvis lika i olika frågor).
   Jag misstänker att om Soraya Prost varit Kristdemokrat från frikyrkliga småland så hade nog media lagt lite mer vikt vid att hon gav sin 16-åriga dotter godkännande att gifta sig. Rätt eller fel skiter jag i, men jag vet vart fokus hade legat. Nu känner nästan ingen till detta för media har bestämt att Soraya är Rom och därför god.
   Patetiskt.
   Oj, blev långt.

  4. Pontus skriver:

   Ber om ursäkt för slarvig text…skulle läst igenom innan publicering.

  5. svenliljegrensr skriver:

   Det är lugnt Pontus. Dina åsikter går fram. Det finns inget krav mer än att det skall gå att läsa! Tack för kommentaren.

   Såhär der jag på det några månader före valet. Inget parti kommer att få egen majoritet.Detta vet alla. Det är viktigt att tänka på när man läser ”valfläsket” från alla partier. Det är fullständigt omöjligt att idag veta hur en regering kommer att se ut. Det enda vi kan vara helt säkra på är att valresultatet bestämmer hur politiken kommer att see ut nästkommande mandatperiod.

   Med dagens opinionssiffror och för landets bästa borde S och M bilda regering och ta ett brett ansvar för allt som man vet måste göras. Det finns inga stora skillnader. Det är mest pajkastning. Allra bäst vore en samlingsregering eftersom då kommer alla som röstar till tals. Tyvärr blir det inte så det räcker inte med ett land i kris, det krävs ett land i ”krig”.

   Till sist.Det är inte alls säkert att S vill bilda regering även om man blir största parti. S och V kommer aldrig att sitta i samma regering. Det vore högst anmärkningsvärt. Tar man det som ett faktum så kan vi börja räkna.

  6. Pontus skriver:

   Det är ett bekymmer att små marginalpartier får väldigt mycket makt med det system vi har. Det finns ju fördelar och nackdelar med alla politiska system, förutsatt att de är demokratiska.

   Bevare mig väl för FI, SD, VP, och MP. Samma skrot och korn.

   M och S i det här läget, jatack. Kommer dock aldrig att ske med tanke på hur man (med olika mediers hjälp) lyckas blåsa upp marginella skillnader i sakpolitik till groteskt stora skillnader i ideologi.

  7. Ricci skriver:

   Som fd aktiv moderat tycker jag att regeringen varit otroligt dåliga gällande infrastrukturen de sista 8 åren (även förra regeringen var dåliga)…

   Jag ser gärna att tågbolagen är privata, men att Banverket (Trafikverket) måste vara statligt.
   Om nu Banverket behöver pengar till underhåll så skall de tas ut av Tågbolagen och inte av skattepengar dvs från banavgifter.

  8. Peter Kastensson skriver:

   S och M bildar regering! Självfallet, Sven. Jag skulle kunna tänka mig S och Fp också. Tänk om vi kunde slippa Fridolidolidolin och Lööfskan och Hägglundaren försvinner ur riksda’n. Och så marginaliseras ytterlighetspartierna V och Sd.

  Kommentera