• Hem
 • RSS
 •  

  Gör slut på eländet.

  Vår, din och min framtida historia haren så usel prognos så pessimismen ligger som en våt filt över hela mänskligheten. Detta är lätt att slå fast när man läser alla profeter Facebook, Flashback och andra välinformerade nätsidor. Det innefattar också vissa kvällstidningar både i vårt och andra länder. Det enda rätta vore att ta bort vår planet på egen hand. Slut på allt lidande och ohälsosamt lidande för majoriteten av jordens befolkning. ”Nuke us” Hoppet är 6ändå ute.. Alltfler varnar för att vi kommer att leva under sharialagar och menar det på allvar. Stämmer det dör jag hellre . Det kan inte vara evolutionens mening, en total och kollektiv förintelse,. Men hellre det än den förfärliga värld vi vi lever i!

  5 svar till “Gör slut på eländet.”

  1. Jan Westergren skriver:

   Jag vill väl inte förstöra planeten men är orolig för barnbarnen och deras barn o barnbarn.

  2. Carl Palmehag skriver:

   Har svårt att tro att religion av ena eller andra sorten skulle bli hela jordens gissel, även om det säkert är några som gärna skulle se det. För även om ett stort antal människor älskar att se allt i svart och att ”skrämma” andra om de kan så är det globalt så att alltfler får det allt bättre. Att vi i den rika delen av världen inte hela tiden kan dra fördel av utvecklingen är bara att acceptera. Priset för oss kan kanske vara en något lägre levnadsstandard eller att vi inte med samma självklarhet kan flytta oss runt klotet och förvänta oss att bli uppassade, men det kanske andras bättre villkor kan var värda.

  3. svenliljegrensr skriver:

   Det är gott att höra någon som fortfarande tror på framtiden och ser den an med tillförsikt.
   Erkänner att min dystra spaning färgades av en stund i en känsla av uppgivenhet och hopplöshet. Det känns lite bättre idag.

  4. Harald skriver:

   Min teori är att religiös fundamentalism kommer upp som en reaktion på att religionen i grund och botten trängs undan. När den verkliga kunskapen breder ut sig, prästernas pladder står mot en sekulär och bättre underbyggd världsbild så svarar de förlorare som blir kvar i religionen mer och mer fanatiska.

   När det gäller de mera fundamentalistiska grenarna av islam står de nog i den situationen som kristendomen stod för 150 år sedan, verkligheten talar mot religionen.

  5. Peter Kastensson skriver:

   Religion av alla de sorter är ett gissel vi får leva med. Men olika religioner får bekämpa varandra och till sist blir alla religioner tillintetgjorda och livet blir lite enklare. Hoppas jag…

  Kommentera