• Hem
 • RSS
 •  

  Terror.

  Senaste händelsen i Paris är en genuint  avskyvärd handling som skickar rädsla runt jorden. Även jag känner rädsla för vad som kan komma att hända i världen. På så sätt har terrorn lyckats, den har fått en gammal man i Malmö att känna rädsla, inte för egen del, men för den europeiska gemenskap vi lever i, för vilka konsekvenser det kan få för min familj, barn och barnbarn.
  Det var terrorn som vapen mot den enskilde som är illa nog, men än värre är angreppet på samhällets viktiga strukturer. De grundläggande demokratiska värderingar som vårt land delar med de flesta länder i vår omgivning har fått en bredsida avlossad mot sig.

  Våld föder våld.

  Ett svar till “Terror.”

  1. Harald skriver:

   Händelserna i Paris var totalt oacceptabla och det har fransmännen visat med all tydlighet. Fransmännen har en tydlig tradition av yttrandefrihet sedan revolutionens dagar och staten är skild från kyrkan sedan dess. Religiösa lagar och regler ska inte få påverka vad som är tillåtet eller förbjudet i ett samhälle. Lagstiftning är en fråga för demokratiskt valda församlingar.

   I Frankrike är det tillåtet att avbilda vilka profeter man vill. Lever man i det landet är det något man måste acceptera, antingen man blir sårad eller ej av att se dessa avbilder. Gillar man det inte får man jobba politiskt för att genomföra en ändring, definitivt inte mörda. Mord är inte tillåtet i något land. Eller så kan man flytta till ett land med sådana lagar.

   Jag har inte mycket till övers för SD, snarare väldigt lite, men har åsikten att den som invandrar i ett land måste acceptera samhällets grundregler. I Frankrike, liksom här, går yttrandefriheten före hänsynen till religiösa tabun. På samma sätt har i Sverige en lång rad av andra regler som ska respekteras.

   De troende må leva med sina egna regler men de ska inte dyvla dem på oss icke troende. De kan blir sårade, det kan jag acceptera men de må gilla läget.

  Kommentera