• Hem
 • RSS
 •  

  MFF 

  Idag fyller MFF  105 år. Sveriges främsta fotbollsklubb idag och historiskt. Tyvärr kan jag inte närvara vid högtidsstunden på den ungefärliga platsen för klubbens bildande.

  I söndags såg jag cupmatchen mellan MFF och Assyriska FF. De senaste två årens suveräner mot ett bottenlag i fjorårets Superetta. Utgången kunde förutses även om cupmatcher kan bjuda på oväntade resultat. Jag minns flera. Glömmer aldrig Väsby borta efter 7 timmars bilresa och hemresan efter förlust med 1-0. Har ännu inte förlåtit laget för den usla insatsen.

  I söndags var det inget snack. Trots ett MFF som med flera nya spelare i startelvan  som har haft ganska kort tid tillsammans visade spelet på att de lag som vill ha ett ord med i laget i Allsvenskan och Svenska Cupen får vara på tårna. Att gå in på individuell spelarkritik  är inte särskilt meningsfullt, men jag kan Inte underlåta att be er hålla ögonen öppna inte bara på det uppenbara att två norrmän är väldigt skickliga, men att  en av  inhopparna Rakip kommer att, om han får chansen kommer att överraska er positivt. Jag såg en tydlig skillnad på pågen från ifjor och mannen i söndags.

  1. En ny vänsterback från Peru, Yotun presenterade sig på bästa sätt efter att bara varit med laget en knapp månad. När jag ser honom hyser jag stora dörhoppningar på honom. Men  liten reservation. Fick inte se särskilt mycket defensiv arbete av honom. Men motsvarar hans defensiv hans offensiva kvaliteter har vi en toppspelare i Allsvenskan. i denne 32- faldige peruanske landslagsman. Med detta sagt fanns det annat att glädjas åt. Tinnerholm tar ytterligare ett steg från en redan hög nivå. Sana lovar gott. Lewicki fysisk och stabil. Som sagt, det bit nog bra detta.
   men, ser gärna en mittback  och en högerback innan starten av Alllsvenskan.
   Åges pågar grejar nog dubbeln i år!
   Framåt Malmö!

  3 svar till “MFF ”

  1. Harald skriver:

   Jag delar din bedömning! Nyförvärven och de yngre ser lovande ut, nu gäller det att få ihop ett lag.

   Matchen i Upplands Väsby var en av de värre stunderna även i mitt MFF-liv. Den överträffas bara av en match i Gävle och hösten 1999.

   Det är dag att vinna cupen!

  2. Per Mix skriver:

   Rakip var den största överraskningen. Norrmännen var bra, men det var ingen nyhet. Sana har ett bra driv och bollkontroll när han inte stannar upp och Tinnerholm ännu bättre i år. Men Rakip, vilket inhopp. Han blir utropstecknet i år.

  3. Mats Olsson skriver:

   Såg inte matchen själv, men stämmer detta med Rakip, är det oerhört glädjande. Den pågen har jag stora förhoppningar på!

  Kommentera